Tuindagen te Beervelde, mei 2014

Met ruim 15.280 bezoekers kunnen we, ondanks het mindere weer, terugblikken op een alweer geslaagde editie. Ook met Arbor-radix hadden we infostand op deze prachtige tuinbeurs. 3 dagen lang promoten we ons biologisch afbreekbaar kluitverankeringssysteem en beantwoordden wij als gediplomeerde boomverzorgers op talloze vragen van tuineigenaars over de bomen in hun eigen tuin.

Workshop op Belgisch boomklimkampioenschap te Leuven

Arbor-radix was niet alleen sponsor van het Belgisch boomklimkampioenschap 2014 maar gaf ook een workshop over het aanplanten van bomen met ons biologisch afbreekbaar kluitverankeringssysteem. De collega boomverzorgers konden zo ervaren hoe eenvoudig ons systeem te werk gaat.

Bomen planten in de Orteliusstraat (Amsterdam West)

In opdracht van Stadsdeel West zijn in de Orteliusstraat ruim 30 bomen geplant. Bomencentrum Nederland heeft hiermee laten zien dat het systeem van Natural Plastics niet alleen kleine, maar ook zeer grote bomen kan verankeren.

De bomen, die mede door de bewoners waren uitgezocht, waren namelijk 30 jaar oud en wel 10 tot 14 meter hoog. Ze hadden kluiten van 1.80 meter en wogen ruim 5 ton!

Finalist Herman Wijffels innovatieprijs

Herman Wijffels Innovatieprijs 2013
Met ruim 743 inzendingen is de Herman Wijffels Innovatieprijs in 2013 weer ontzettend populair gebleken. Inmiddels zijn de 8 finalisten bekendgemaakt.
Natural Plastics is er trots op één van deze finalisten te zijn!

Kennismiddagen Openbaar Groen

Natural Plastics en Natural Green zijn binnenkort aanwezig op twee kennismiddagen Openbaar Groen. De tweeede kennismiddag is op 5 september bij combinatie Mauritz in Opheusden. De eerste kennismiddag is op 27 augustus bij M. van den Oever Boomkwekerijen in Haaren.

Boomfeestdag 2013 in Heemskerk

Bomen kappen om bomen te planten?Op 28 februari 2013 organiseert Natural Plastics uit Beverwijk een duurzame boomplantdag. Op deze dag kunt u als Gemeente, Hovenier, Ingenieur, Groenvoorziener, Gemeenteraadslid, Milieuorganisatie of Belangenvereniging kosteloos kennis maken met de bewezen innovatieve en duurzame manier van bomen planten: het Keeper systeem.

Dit gepatenteerde systeem vervangt de traditionele boompalen en kent een aantal voordelen ten opzichte van het oude systeem. Naast het duurzaamheidaspect is het Keeper systeem namelijk ook goedkoper in aanschaf en installatie alsmede beter voor het natuurlijke groeiproces van de boom.

Green Deal met Gemeenten voor Duurzame ontwikkeling

Op donderdag 10 oktober 2013 sluit Natural Plastics een Green Deal af met de Gemeenten voor Duurzame ontwikkeling (GDO). GDO is een netwerk van bijna 100 gemeenten dat duurzame ontwikkeling dicht bij huis en op lokaal niveau mogelijk wil maken.

Duurzaamheidspaspoort A voor Natural-Green

NL Greenlabel Het Keeper Systeem van Natural Plastics is voor NL Greenlabel onderzocht op de duurzaamheid. Na onafhankelijk onderzoek door Royal Haskoning DHV heeft het Keeper Systeem het hoogst haalbare label gehaald namelijk het Duurzaamheidspaspoort A.

NL Floriadetuin en het Amphionpark

Op 31 augustus 's middags om 14.00 uur worden de NL Floriadetuin en het Amphionpark in Doetinchem officieel geopend. De openingshandeling wordt verricht door Gedeputeerde van Gelderland de heer van Jan Jacob van Dijk. Iedereen is van harte welkom. Uiteraard zal Natural Plastics aanwezig zijn en zullen een aantal bomen tijdens deze festiviteiten op duurzame wijze worden geplant, zodat iedereen die het systeem nog niet kent, er kennis mee kan maken.

Demodag Bomen

Natural Plastics is aanwezig op de Demodag van Boomzorg bij Boomkwekerij van de Berk in Sint Oedenrode. 26 september (zie ook www.demodagbomen.nl) demonstreren wij op deze boeiende dag ons duurzame boomplantsysteem. Meer dan 350 boomprofessionals zullen deze dag bezoeken. U bent natuurlijk van harte welkom bij onze stand.

Prinses Máxima op Boomfeestdag

Nationale BoomfeestdagOp 21 maart 2012 wordt in ongeveer 350 gemeenten de Nationale Boomfeestdag gevierd. Tijdens deze 55e editie zullen 230.000 bomen en struiken geplant worden door 115.000 schoolkinderen.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden bezoekt dit jaar tijdens de Nationale Boomfeestdag een boomkwekerij in Cuijk. Vervolgens zal zij in Boxmeer in aanwezigheid van 750 schoolkinderen uit de regio Het Land van Cuijk een boom planten. Prinses Máxima zal hierbij gebruikmaken van het systeem van Natural Plastics. Natural Green zal de prinses en twee andere prominenten assisteren bij het planten.

MKB Innovatie Top 100 - 2012
Sustainable Hero 2012
Winnaar 2012 : Natural Plastics
Lees verder op EY.com of Beco.nl